Zwevend-Nachtkastje-Beckenbau

Zwevend Nachtkastje - Wat ze zijn - Koopgids

Wil je je spullen bij je bed houden? Je zou kunnen denken dat je daarvoor een nachtkastje nodig hebt. Voor het grootste deel heb je gelijk. Een nachtkastje helpt je om je belangrijke spullen dichtbij je bed te houden. Maar traditionele nachtkastjes raken in onbruik, en daar zijn goede redenen voor. Ze kunnen meer ruimte innemen dan nodig is.

Wat is dan de oplossing? Gelukkig kun je een hangend nachtkastje kopen. Wat is het verschil met een traditioneel nachtkastje? Laten we alles eens bekijken in deze gedetailleerde gids met koopoverwegingen en doe-het-zelf-ideeën!

Zwevend-Nachtkastje-Beckenbau
Wat is een hangend nachtkastje?
Een hangend nachtkastje is een nachtkastje dat vloerruimte bespaart. Dat komt omdat het geen poten heeft zoals een traditioneel nachtkastje. In plaats daarvan wordt het direct aan de muur bevestigd met zelfklevende stickers of door gaten in de muur te boren. Stel, je hebt een kleine ruimte tussen je bed en de muur. Hoe plaats je dan een nachtkastje in deze kleine ruimte? Dan kun je kiezen voor een zwevend nachtkastje, dat een minimale structuur heeft.

Een hangend nachtkastje heeft nog veel meer namen, zoals zwevende nachtkastjes of nachtkastjes aan de muur. Ze zijn er ook in verschillende soorten. Sommige zijn bijvoorbeeld vast, terwijl andere verstelbaar zijn. Hun stijl is sterk beïnvloed door het Scandinavische Mid-Century Modern design.

Voordelen van een zwevend nachtkastje
Nu kennen we de basisprincipes van een hangend nachtkastje. Laten we eens kijken naar enkele van de voordelen:

 • Minimale ruimte: Je hebt geen enorme ruimte nodig voor deze hangnachtkastjes. Ze zijn zelfs vrij minimaal vergeleken met traditionele nachtkastjes. Omdat ze geen poten hebben, hoef je je geen zorgen te maken over de beschikbare ruimte. Je kunt ze op elke plek installeren met verschillende methodes.
  Zwevend-Nachtkastje-Beckenbau
 • Zeer nuttig: Onthoud dat een zwevend nachtkastje niet alleen beperkt is tot slaapkamers. Je kunt deze zwevende tafels in elke kamer gebruiken. Veel mensen installeren ze in lounges voor decoratieve doeleinden. Je kunt decoraties en kunstwerken op deze hangtafels plaatsen. Ze zien er niet alleen goed uit, maar door hun minimale uiterlijk wordt het decor ook nog eens extra aantrekkelijk.
 • Gemakkelijk te installeren: Over het algemeen heb je voor een hangnachtkastje geen professionele hulp nodig. Je kunt ze gemakkelijk zelf installeren. Ze zijn er in verschillende soorten. Je kunt ze bijvoorbeeld ophangen met een spijker, in de muur boren of vastplakken met lijm. Daardoor hoef je je geen zorgen te maken over extra kosten voor de installatie.
 • Handig: Een zwevend nachtkastje biedt een handig alternatief voor conventionele nachtkastjes. Het is ruim genoeg voor al je benodigdheden. Tegelijkertijd neemt het niet veel ruimte in beslag. En dat maakt het een ideale optie, vooral voor mensen die de voorkeur geven aan minimalistische esthetiek.
 • Ziet er goed uit: Tot slot ziet een hangnachtkastje er onovertroffen uit. Het is esthetisch aantrekkelijk, ongeacht in welke kamer het staat. Het strakke ontwerp maakt het een MUST-have voor huizen met een moderne levensstijl.
 • Bespaart middelen: Een modern hangnachtkastje is gemakkelijk te maken. Veel mensen maken het met behulp van doe-het-zelf-ideeën en gidsen. We zullen later in deze gids een aantal ideeën bespreken. Maar het punt is dat deze factor deze nachtkastjes relatief kosteneffectiever maakt. Je kunt de materialen goedkoop krijgen en het tafeltje thuis bouwen!

Hangend Nachtkastje: De koopgids
Niet iedereen geeft er de voorkeur aan om zelf een zwevend nachtkastje te maken. Misschien wil je een kant-en-klaar exemplaar kopen, vooral als je niet van doe-het-zelf hangnachtkastjes houdt. 
In dat geval moet je rekening houden met een aantal factoren. Hier is alles wat je moet weten om het ideale nachtkastje te kopen:

 • Materiaal: Over het algemeen is hout het meest gebruikte materiaal voor hangnachtkastjes, net als de meeste andere meubelstukken. Maar hout kan worden onderverdeeld in verschillende maten. Dat zijn onder andere eiken, kersen, essen, walnoot, grenen en berken. Elk type heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Onderzoek alle soorten en kies degene die bij je past. Behalve houten hangnachtkastjes zijn er ook moderne metalen opties beschikbaar. Ze worden geleverd met metalen montagebeugels, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn.

  Hangend-Nachtkastje-Beckenbau
 • Grootte: De grootte kan een belangrijke rol spelen bij het kopen van een hangnachtkastje. Wat heeft het voor zin om een zwevend nachtkastje te kopen als het niet in je ruimte past? De eerste stap is om je beschikbare ruimte te bekijken. Je kunt het opmeten met een meetlint. Zoek vervolgens naar beschikbare opties op de markt. Over het algemeen is een zwevend nachtkastje verkrijgbaar in drie verschillende maten. Dat zijn small, medium en large. Bij de meeste fabrikanten en verkopers kun je echter een maat op maat bestellen. Dat kan wat extra geld en tijd kosten.
 • Type: Zoals eerder gezegd, heb je veel verschillende soorten hangnachtkastjes. Ze kunnen op verschillende manieren worden ingedeeld. Zo zijn er hangnachtkastjes met of zonder lade. De laatste ziet er minimalistischer en visueel aantrekkelijker uit, terwijl een nachtkastje met lade meer ruimte biedt om je benodigdheden te bewaren. Op dezelfde manier kun je kiezen voor een vast of verstelbaar zwevend nachtkastje. In dit geval is verstelbaar een betere optie. Hiermee kun je de instellingen wijzigen wanneer dat nodig is.
  Een andere manier om deze nachtkastjes te categoriseren is door hun montagemethode. Het is niet aan te raden om een ouderwets nachtkastje te kiezen waarvoor je gaten in de muur moet boren. Het is niet zo draagbaar en tast de muur aan voor toekomstig gebruik. Ga in plaats daarvan op zoek naar zwevende tafels met zelfklevende elementen, omdat je hun locatie kunt verplaatsen wanneer je maar wilt.
 • Uiterlijk: Het uiterlijk van een hangend nachtkastje bestaat uit twee factoren. Ten eerste zijn er de verschillende soorten kleuren. Het belangrijkste is om een kleur te kiezen die past bij de algehele esthetiek van de kamer. Dat kan een uitdaging zijn als je een thema volgt in je kamer of thuis. Je kunt echter kiezen voor een op maat gemaakt nachtkastje met de door jou gewenste kleur.
  De tweede factor die van invloed is, is de lakafwerking. Je hebt drie opties: satijn, hoogglans en mat. Nogmaals, deze keuze hangt van jou af. Je kunt je kamer verkennen en een optie kiezen die goed bij de omgeving past.
 • Bruikbaarheid: Tot slot hebben we de gebruiksfactor. Dit aspect hangt ook van jou af, want je moet beslissen waar je het hangnachtkastje wilt plaatsen. Je hebt veel stijlvolle opties als je voor een andere kamer dan de slaapkamer gaat. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een retro zwevend nachtkastje met vintage kunstwerken.
  Een eenvoudigere en minimalistische optie is echter meer geschikt voor de slaapkamer. Het past bij de hele "relaxte" sfeer van de kamer.

Zelf een nachtkastje ophangen - 9 ideeën
Laten we nu eens kijken naar een aantal doe-het-zelf ideeën voor mensen die zelf een zwevend nachtkastje willen maken.

 • De eenvoudige variant: Laten we beginnen met de eenvoudigste. Dit minimalistische zwevende nachtkastje heeft geen kleur of verf nodig. In plaats daarvan kies je gewoon het hout dat je mooi vindt en zaag je de gewenste maat. Daarna kun je de constructie verfijnen en het aan de muur bevestigen. Je kunt lades of klemmen toevoegen voor bedrade lampen. De mogelijkheden zijn eindeloos!
 • Extra opbergruimte: Stel, je wilt een zwevend nachtkastje met extra opbergruimte. Dan kun je een mand of een vierkant nachtkastje met dezelfde hoogte en breedte gebruiken. Zo kun je er een opbergmeubel in maken. Maar zorg ervoor dat je het niet te lang maakt, zodat het de vloer raakt, want dat doet het hele doel van een zwevend nachtkastje teniet.
 • Slank & smal: Wil je je favoriete boeken naast je houden in bed? Dan is deze optie ideaal voor jou. Het is misschien ook de eenvoudigste om te bouwen. Je hoeft alleen maar een rechthoekige houtsoort te zagen. Daarna kun je het afwerken naar keuze. En boem, je zwevende nachtkastje is klaar!
 • Drijvende mand: Laten we het idee van een hangend nachtkastje vervangen door een mand. Hoe kan dat? Je kunt een mand gebruiken en die aan de muur bij je bed hangen. Het enige waar je je zorgen over moet maken is het kiezen van een esthetisch aantrekkelijke mand. Zoek er een die past bij de sfeer van de kamer. Het zal er uitstekend uitzien als een eigentijds statement.
 • Nachtkastje: Een zwevend nachtkastje kan zo ontworpen worden dat het planken heeft. Zo kun je je spullen beter organiseren. Je mobiele telefoon en bril kunnen bijvoorbeeld op de onderste plank, omdat je er dan makkelijker bij kunt. Op de bovenste plank kun je decoraties en kunstwerken plaatsen. De keuze is aan jou!
 • Een houten krat: Net als een nachtkastje met planken biedt een houten kist betere organisatie. Het heeft een gesloten rechthoekig gedeelte. Daar kun je alles neerzetten wat je maar wilt. Maar vergeet niet dat je ook wat ruimte hebt aan de bovenkant van de kist. Je kunt het gebruiken om de kamer te decoreren of je lamp neer te zetten!
 • Klein zwevend nachtkastje: Wil je dat je nachtkastje maar één voorwerp bevat? Zoek dan niet verder. Dit kleine zwevende nachtkastje heeft genoeg ruimte voor je wekker, mobiele telefoon, boek, bril of een ander voorwerp. Hoewel het weinig ruimte biedt, ziet het er schitterend uit!
  Hangend-Nachtkastje-Beckenbau
 • Rond nachtkastje hangend aan het plafond: Stel dat je iets anders wilt dan het traditionele hangende nachtkastje. Dan kun je de vorm veranderen. Kies een houtsoort en zaag deze in een ronde vorm. Hoewel het misschien niet aan de muur blijft hangen, kun je het ophangen door een gat in het plafond te boren. Gebruik touwtjes om je nieuwe nachtkastje aan de spijker te bevestigen.
 • IKEA Nachtkastje: Wil je een hangend nachtkastje in IKEA-stijl? Zoek dan niet verder dan deze. Het bestaat uit een ladestructuur met bovenaan ruimte om je benodigdheden of decoratieve elementen te plaatsen.

Conclusie
Dat is alles wat je moet weten over hangnachtkastjes, hun koopoverwegingen en doe-het-zelf-ideeën. Het eerste waar je rekening mee moet houden is de beschikbare ruimte. Zoek altijd een optie die past bij je huidige behoeften. Anders is het niet nuttiger dan een traditioneel nachtkastje. Kijk hier voor ons assortiment aan zwevende nachtkastjes voor de ultieme en geschikte oplossing voor jouw problemen!

Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor maatwerk of doe-het-zelf. Op die manier heb je meer vrijheid om je eigen keuzes te maken. Anders ben je gebonden aan een van de kant-en-klare opties die misschien niet helemaal voldoen aan je behoeften of voorkeuren. Hoewel doe-het-zelf of maatwerk misschien wat tijd kost, is het het helemaal waard!

Zwevend-Nachtkastje-Beckenbau

GRATIS VERZENDEN

Verzenden binnen Nederland en België is geheel gratis - ongeacht de waarde of gewicht van het product!