wandbureau

Wandbureau Gavare - Ruimtebesparend en ideaal!

Aan het lezen Wandbureau Gavare - Ruimtebesparend en ideaal! 10 minuten Volgende Ruimtebesparende elegantie: Ontdek de 'Felix' inklapbare eettafel van Beckenbau

Alles wat je moet weten over het kopen van een wandbureau – wandbureau Gavare is dé keuze voor bij jou in huis!

Door de hele COVID-crisis hebben we geleerd dat thuiswerken eigenlijk wel lekker is. Veel minder reistijd, aanzienlijk minder tijd kwijt aan ongein op de werkvloer en ook nog eens heerlijk om af en toe even een wasje tussendoor te kunnen doen. Nu is het alleen wel zo dat veel mensen niet bepaald veel ruimte in huis hebben voor een optimale werkplek. Al helemaal niet als je een wat kleiner huis hebt zonder een aparte studeerkamer. Gelukkig is hier een oplossing voor gevonden. Dankzij een wandbureau zorg je namelijk voor een ideale werkplek, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over ruimteverlies. Benieuwd waar je op moet letten bij het kopen van een wandbureau? Lees dit artikel dan zeker even goed door. We hebben dé belangrijkste info namelijk voor jou op een rijtje gezet!

wandbureau-gavare-wit-beckenbau

Een wandbureau – wat is het eigenlijk?

We laten je straks alles zien wat je moet weten voordat je op zoek gaat naar een wandbureau voor bij jou in huis. Maar voor het zover is willen we je eerst wat meer vertellen over het wandbureau zelf. We zien namelijk dat lang niet iedereen een goed beeld heeft over dit specifieke type bureau. Zoals je eigenlijk al wel aan de naam kunt zien is een wandbureau een speciaal bureau wat je bevestigt aan de wand. Dit maakt het een compacte en ruimtebesparende oplossing voor thuiswerken. Het is speciaal ontworpen om aan de muur te worden bevestigd, waardoor het een ideaal meubelstuk is voor kleinere ruimtes waar de normale bureaus te veel plaats innemen. Zo zijn er bijvoorbeeld erg veel studenten die kiezen voor een wandbureau, maar ook mensen met een wat kleinere woning.

Veel wandbureaus hebben inklapbare of uitschuifbare functies, waardoor je de ruimte optimaal kunt benutten wanneer het bureau niet in gebruik is. Dit is vooral handig als je het bureau wilt gebruiken voor verschillende doeleinden zoals werken, eten of als een extra tafel. Dit is ook het geval voor het wandbureau Gavara maar daar komen we straks nog even op terug. Sommige wandbureaus zijn voorzien van ingebouwde opbergruimte zoals laden, planken of kasten. Dit draagt natuurlijk bij aan de functionaliteit van het bureau en helpt bij het organiseren van je spullen. Handig, op die manier kan je bijvoorbeeld al je pennen en schriften kwijt die je normaal gesproken op je bureau laat liggen.

Al met al is een wandbureau dus een super praktische keuze voor mensen met beperkte ruimte zoals in kleine appartementen, studio's of thuiskantoren. Het biedt functionaliteit zonder concessies te doen aan stijl en draagt bij aan een opgeruimde en georganiseerde werkplek. Bekijk hier ons aanbod aan wandbureaus! 
wandbureau-gavare-wit-inklapbaar

Welke materialen kan je kiezen?

Als het aankomt op het kopen van een wandbureau is het mogelijk om voor heel wat verschillende soorten materialen te kiezen. Nu is het alleen wel zo dat lang niet ieder materiaal even goed is in verhouding tot het andere. Daar komt bij dat sommige materialen wat minder geschikt zijn voor de productie van een wandbureau. Om het makkelijk te maken hebben we besloten om hieronder de meest gebruikte materialen even uiteen te zetten. Ook laten we je zien wat nu precies de voor- en nadelen zijn van deze materialen.

 • Massief hout – mooi maar erg zwaar: het is op de eerste plaats mogelijk om te kiezen voor massief hout. Massief hout straalt warmte en authenticiteit uit. en massief houten wandbureau brengt een natuurlijke sfeer in je interieur. Dit is dan ook een echt goede keuze voor de mensen met een landelijk interieur. Het is stevig en duurzaam, maar kan wel gevoelig zijn voor krassen. En een ander nadeel is dat het ook nog eens erg zwaar is in verhouding tot bijvoorbeeld MDF. Hierdoor is het soms vrij lastig om het wandbureau uit te klappen, al helemaal als je niet zo sterk bent.
 • MDF – goedkoop maar zeer licht: op de tweede plaats is het mogelijk om te kiezen voor MDF als het aankomt op de aanschaf van een wandbureau voor bij jou in huis. MDF (Medium-Density Fiberboard) is een populair materiaal voor wandbureaus vanwege zijn betaalbaarheid en veelzijdigheid. Dit zorgt er dan ook gelijk voor dat mensen met een wat lager budget alsnog in staat zijn om een mooi wandbureau aan te schaffen voor bij hen in huis. Het is echter minder sterk dan massief hout en kan minder goed tegen vocht. Ondanks dat is het een prima optie om voor te kiezen en bij normaal gebruik gaat een wandbureau van MDF erg lang mee.
 • Staal – super sterk maar onpraktisch: Als laatste kun je gaan voor een wandbureau van staal. Dit is overigens een optie die we niet zo heel vaak voorbij zien komen. Stalen wandbureaus hebben een moderne uitstraling en zijn zeer robuust. Ze zijn bestand tegen krassen en vocht, maar kunnen wel wat kil ogen. Staal is ideaal als je een strak en industrieel interieur hebt. Het nadeel is wel weer dat het erg koud kan aanvoelen, niet bepaald prettig als je langer wilt werken achter je bureau. Daarnaast is het, net als het massieve hout, vrij zwaar om op te kunnen tillen.

Tips en tricks voor het kopen van een wandbureau

Goed, je hebt besloten om te gaan voor een wandbureau voor bij jou in huis. Waar moet je dan op letten bij het doen van je aankoop vraag je je af? Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we hieronder een aantal handige tips en tricks op een rijtje gezet. Hou deze zeker in het achterhoofd als je ervoor kiest om een wandbureau aan te schaffen voor in huis:

 • Meet de beschikbare ruimte nauwkeurig: Voor je op zoek gaat naar een wandbureau is het van groot belang om de beschikbare ruimte waar het bureau komt te staan goed op te meten. Houd rekening met de afmetingen, inclusief hoogte, breedte en diepte. Dit alles is natuurlijk om te voorkomen dat het bureau te groot of te klein is voor de ruimte.
 • Overweeg de functionaliteit: Denk na over hoe je het wandbureau gaat gebruiken. Heb je extra opbergruimte nodig? Wil je het gebruiken als werkplek of eerder als eettafel? Kies een bureau dat past bij jouw specifieke behoeften. Dit kan je alleen doen als je duidelijk voor ogen hebt wat je precies uit je nieuwe aanwinst wil halen voor in huis.
 • Opbergruimte en functionaliteit: Controleer of het wandbureau voldoende opbergruimte biedt voor jouw behoeften. Laden, planken of ingebouwde kasten kunnen handig zijn om je spullen georganiseerd te houden. Bij het wandbureau Gravare ben je bijvoorbeeld voorzien van handige plankjes voor het opbergen van je spullen. Hierdoor oogt alles erg strak en bespaar je ook nog eens een hoop ruimte.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: Vergelijk prijzen en kwaliteit van verschillende wandbureaus voordat je een beslissing neemt. Let op aanbiedingen, maar zorg er ook voor dat het bureau duurzaam en van goede kwaliteit is. Lees hiervoor zeker even reviews van andere kopers om inzicht te krijgen in de ervaringen met het wandbureau wat zij hebben besteld. Dit kan je helpen bij het identificeren van eventuele problemen of voordelen die je anders misschien over het hoofd zou zien.
 • Montage en installatie: Controleer de montagemogelijkheden en vereisten. Sommige wandbureaus zijn eenvoudig te monteren, terwijl andere wat meer tijd en moeite vergen. Zorg ervoor dat je weet wat je moet doen voor het montageproces voordat je tot aankoop overgaat. Dit zorgt ervoor dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.
 • Garantie en retourbeleid: Controleer de garantievoorwaarden en het retourbeleid van de fabrikant of de verkoper. Het is altijd goed om te weten dat je gedekt bent in geval van defecten of als het bureau niet aan je verwachtingen voldoet. Op die manier weet je zeker dat je met een gerust hart over kunt gaan tot het doen van je aankoop.

Het bureau van dit moment – het wandbureau Gavare 

Bij Beckenbau.nl hebben we de perfecte oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een prachtig wandbureau. Mis je een eet-, bureau- en/of balkontafel in je woning, maar is de ruimte te klein of smal? Deze wandtafel heeft een inklapbaar tafelblad van 90x60 cm, waardoor je flink wat ruimte kunt besparen. De perfecte grootte maakt het geschikt voor zowel eten als werken! Dankzij de handige plankjes heb je alle ruimte om je spullen netjes te organiseren. Zo kun je in alle rust gebruik maken van ons moderne wandbureau. De plankjes zijn groot genoeg om al je spullen op kwijt te kunnen. Daarnaast is er plek voor een monitor of een laptop, handig voor alle thuiswerkers die dit lezen. Wat kun je nog meer wensen van een wandbureau?

wandbureau-gavare-wit-inklapbaar

Hoe het wandbureau Gavare monteren

Het monteren van het Gavare wandbureau is super eenvoudig om te doen, al is het wel van belang dat je hiervoor de juiste stappen volgt:

 • Bepaal de juiste hoogte: Meet de hoogte van het wandbureau op en bepaal op welke hoogte je het wilt monteren. Let er op dat het bureau op een comfortabele hoogte wordt gemonteerd.
 • Markeer de bevestigingspunten: Gebruik een meetlint en waterpas om de juiste positie van het bureau op de muur te markeren. Markeer de locaties van de bevestigingspunten met een potlood.
 • Boor gaten voor de bevestigingen: Boor gaten op de gemarkeerde posities op de muur. Zorg ervoor dat de boorgaten overeenkomen met de bevestigingspunten van het wandbureau. Gebruik de geschikte boor voor het type muur waarin je boort (bijvoorbeeld steen of juist gipsplaat).
 • Bevestig de montagebeugels: Bevestig de montagebeugels aan de muur met behulp van de juiste schroeven en pluggen. Zorg ervoor dat de beugels stevig en waterpas zijn gemonteerd. Vervolgens bevestig je het bureau aan de gemonteerde beugels.
 • Controleer de stabiliteit: Zorg ervoor dat het wandbureau stevig en stabiel aan de muur is bevestigd. Schud voorzichtig aan het bureau om te controleren op instabiliteit. Test ook gelijk even de inklapfunctie om ervoor te zorgen dat alles soepel werkt. Gebruik de waterpas om te controleren of het wandbureau waterpas is gemonteerd.

Kies vandaag nog voor Beckenbau.nl
Bij Beckenbau.nl streven we naar klanttevredenheid en bieden we hoogwaardige wandbureaus met diverse materialen en stijlen. Onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd om aan jouw behoeften te voldoen. Profiteer vandaag nog van onze deskundige service, snelle levering en geniet van een opgeruimd en functioneel interieur met een Gavare wandbureau van Beckenbau.nl. Vragen over een van onze producten? Wees dan niet bang om even contact met ons op te nemen. Een van onze specialisten staat je zo snel mogelijk te woord om je verder te helpen met je nieuwe aanwinst!

GRATIS VERZENDEN

Verzenden binnen Nederland en België is geheel gratis - ongeacht de waarde of gewicht van het product!